Als kind

Als kind groeide ik op in een rustig dorpje vlakbij Den Bosch. Ze noemden mij een dromer; ik kon mezelf makkelijk vermaken met kijken naar de kleine dingen die aan mij voorbij trokken. Maar ook buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes in de buurt vond ik geweldig.

Welke eisen werden er aan mij gesteld?

Totdat de puberteit kwam en ik de wereld toch een stuk ingewikkelder begon te vinden. Welke eisen werden er eigenlijk aan mij gesteld? Hoe zou ik daar dan aan willen en kunnen voldoen? Werden die eigenlijk wel vanuit iemand anders gesteld of stelde ik zelf die eisen? Welke richting wilde ik op met mijn leven? Wat zou mij gelukkig kunnen maken? Vragen waar ik niet meteen een antwoord op had. En die ook voor de nodige turbulentie zorgden in mijn binnenwereld.

De kracht van verbinding

Tijdens de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening leerde ik daarover met anderen communiceren. En merkte ik de kracht van verbinding (samen sta je sterker). Tijdens deze opleiding is mijn interesse in de mens en zijn complexe binnenwereld alleen maar verder gegroeid en wilde ik meer weten.

Vanaf 2003 werkzaam als psycholoog

Met de opleiding Psychologie ontdekte ik dat je interesse volgen ook moeite kost en met vallen en opstaan gaat. Maar dat hierdoor nou juist ook je passie groeit en je betrokkenheid wordt verstevigd.

Inmiddels werk ik vanaf 2003 als psycholoog. Ik ben begonnen in de verpleeghuissector. Daar heb ik uiteindelijk mijn Gz-opleiding gevolgd in combinatie met een algemeen ziekenhuis. Sinds 2012 werk ik als zelfstandige binnen de Generalistische Basis-GGz in verschillende praktijken.

Mijn eigen praktijk

Binnen deze laatste setting voel ik me helemaal op mijn plek. Zo groeide langzaam de wens om een eigen praktijk te starten. Dichterbij huis en daarmee dichterbij de wens om op de fiets naar mijn werk te kunnen gaan. Want voor mij is het lichaam net zo belangrijk als de geest. De laatste jaren ben ik me dan ook zowel theoretisch als praktisch aan het verdiepen in de relatie tussen voeding en psyche. In de behandelingen zal ik dan ook altijd wel wat aandacht besteden aan je zorg voor je lichaam (zowel qua voeding als beweging).

Contact

Lonneke de Hart
Fort Isabella
Nieuwe Linie 200  5264 PJ Vught

06 – 380 999 42

Werktijden
Maandag—donderdag: 9:00–17:00

 

BIG-nummer: 79915012125

 

 

© 2020 Lonneke de Hart  |  Vormgeving & Fotografie; Henk Stuiver  |  Powered by Istiecool